Rödebyliberalen

Rödebyliberalen

Liberalbloggen

Informerar om uppdrag och åtagande som jag jobba med:

Folkpartiet.

Kommunfullmäktige K-na

Miljö o Byggnadsnämnden

Kruthusen Företagsfastigheter

Länsbygderådet.

Blekinge Bygdegårdsdistrikt.

Rödeby Vägförening.

Rödeby Hembygdsförening.

Studieförbundet Vuxenskolan Blekinge.

Aktiespararna Karlskrona

lundin.s@telia.com

Veteran traktorer

TurismSkapad av Stefan Lundin tor, juli 12, 2012 10:25:56

Intresset med att renovera veterantraktorer och köra traktorrace har utvecklat sig till ett besöksmålsevent i Karlskrona. Under helgen så genomfördes ett traktorrace i Kristianopel med ett 20 tal traktorer av olika årsmodeller och med flera hundra åskådare.

Det finns runt om i landet museum som har äldre traktorer i sina samlingar som man visar upp för besökare.

Hur kan vi i Karlskrona samla dessa entusiaster med intresse för att restaurera dessa jordbruksmaskiner ifrån tiden innan datastyrda och förarlösa traktorer som nu används i lantbruket.

Det dyker upp fler och fler av dessa entusiaster för att sköta om vårt kulturarv. Finns det någon där ute som har en plats, maskinhall eller en plats där man kan samla en del av dessa traktorer och liknande jordbruksredskap från en svunnen epok inom jordbruket.

Bengt i Ledja som är en allkonstnär i att handla med olika saker och produkter har på sin gårdsplan ett antal av maskiner ifrån denna tidsperiod där traktorer var utrustade med järnhjul och drevs med en tändkulemotor.

Bröderna Fagerström som har byggt upp en bruksmiljö med fokus på gamla industrimaskiner och traktorer är ett besöksmål värt att marknadsföra för våra turister och intresserade av tidigare industrimaskiner.

Samverkan mellan olika entusiaster och entreprenörer skulle vara spännande för att hjälpa till att utveckla dessa anläggningar.

Idéer finns men vem tar bollen och verkställer?

  • Kommentarer(0)//liberalen.torpkultur.se/#post33